Zot van “A”, zonder Pegida dan.

Beste Mr. de burgemeester, beste Pegida,

Dit is geen gal dat ik op uw beleid spuw maar een opinie die ik graag met de wereld zou delen.

Afgelopen Zaterdag konden wij als Antwerpenaren er niet naast kijken ; een bende idioten van extreemrechts beter bekend onder de naam Pegida besloten om een wake/hulde te brengen aan de slachtoffers die zijn gevallen tijdens de aanslagen van 22 Maart 2016 bij Zaventem.

Hulde? Echt waar Pegida?

Ze trokken van het Conscienceplein in Antwerpen de hele stad door om uiteindelijk weer te eindigen bij hun beginpunt, maar het liep (uiteraard) volledig mis.

Waar was u Mr. De Wever? Er zijn namelijk belangrijke regels dat als er duidelijke aanwijzingen zijn dat er wanordelijkheid zal ontstaan tijdens een betoging, die niet langer in verhouding staat tot het recht om te demonstreren deze verboden zou moeten worden.

Waar zat u met uw hoofd toen u deze betoging onder uw verantwoordelijkheid nam?

Hitlergroeten, “Vuile nikkers’, vitrines die ze kapotslaan, … had u hiervoor geen negatief advies moeten geven? Met welk geweten hebt u deze imbecielen de straten van Antwerpen laten trotseren?

Alsof het uw problemen niet zijn. Hoe jammer.

U hebt inderdaad 1 keer een Pegida-betoging verboden, u hebt er jammer genoeg 3 teveel toestemming gegeven om wel door te gaan. Waarom kon u niet de juiste inschatting maken zoals uw collega’s in Luik en Utrecht, die de Pegida-betogingen wel hebben verboden?

Demonstraties, betogingen, opstanden die enkel geweld en haat zaaien, laat u die echt toe in ons mooie Antwerpen? Ben u uw A-waarden vergeten?

De 5 prachtige A-waarden waarvoor onze stad en 518 000 Antwerpenaren staan zijn volgens mij nog steeds : 1. diversiteit, 2. klantvriendelijkheid, 3. kostenbewustzijn, 4. integriteit, 5. samenwerken.

Hoe kan u als burgemeester zo een betoging dan toelaten? In een stad waarvan de basiswaarden diversiteit, integriteit en samenwerken zijn?

Ik weet dat er achter u nog een heel stadsbestuur staat en een coalitie die mee over zo een beslissingen beslissen, maar neemt u het de volgende keer misschien iets beter in overweging. Niet alleen voor de nabestaanden van de slachtoffers maar ook voor het Antwerpse volk, de Antwerpse cultuur die hier leeft.

Met haat en geweld te verkondigen in onze straten zal de kloof tussen verschillende culturen jammer genoeg enkel groter worden.

Laat ons nogmaals stilstaan bij het feit dat de daders van deze laffe daden geen mensen met cultuur noch religie zijn maar uitschotten van onze maatschappij. Daar kan geen enkele Moslim, Jood of Christen iets aan veranderen.

Aan de Pegida-leden valt er nog weinig te zeggen, mensen met het brein van een mossel die uit angst voor het onbekende haat komen planten in onze straten zijn hier niet welkom. Daarvoor mag je op je eigen eiland gaan wonen, en liefst zo ver mogelijk weg van ons.

Wij zijn Antwerpenaren, wij houden van cultuur, wij zijn zot van A.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s