NO BAD DAYS

Op mijn enkel staat sinds kort de zin : ‘NO BAD DAYS’; geen slechte dagen, nu niet, nooit niet.

Meerdere mensen vroegen me redelijk verbaasd :’Wel, is dat nu écht jouw motto in het leven? Dat is toch onbestaand? Een leven zonder slechte dagen?’

De tattoo staat er helemaal niet omdat dit het motto is waaronder ik wil leven, integendeel het gaat over de betekenis die er voor mij achter zit en voor zovelen die het nooit onder de exacte woorden kunnen/willen brengen.

BAD DAYS, jou, mij en zovelen welbekend als de donkere slechte dagen, waar je de wereld als een zinkgat voor je voeten ziet verdwijnen. Ook die dagen zijn er om door te komen.

Want het zit zo, er is eigenlijk helemaal niets mis met slechte dagen, slechte dagen zijn evenwaardig aan alle goede dagen.
Na vele dagen zon hebben we regen nodig om verder te kunnen met wat we oogsten.

Het is jammer genoeg een onderwerp waar nog steeds een groot taboe rond hangt, wetende dat vele mensen elke dag moeten vechten tegen allerlei gedachten die in hun hoofd woelen. Een soort van zee die niet meteen onder controle te krijgen valt. De golven, die zo hoog komen zijn een verschrikkelijke zwaarte. Elke dag knokken om je goed in je vel te voelen, elke dag al je energie gebruiken om gelukkig te zijn, of toch op zijn minste te lijken.

Er is niets mis met een motor die even tilt slaat of een defect aan de motor, maar je moet de motor wel draaiende houden. Je moet hem smeren, je moet hem verzorgen, koesteren. Je moet er altijd mee blijven doorgaan.

We leggen de grens van onze eigen kwetsbaarheid zodanig hoog, dat we vergeten dat slechte dagen eigenlijk best wel oké zijn, gewoon een echte KUT-dag zoals je het ook wel kan noemen.
Een dag waarin we het leven gemakkelijk even aan ons mogen laten passeren, waarin je mag én kan zeggen dat het gewoon oprecht een slechte dag was. Wetende dat slechte dagen gewoon niet meer of minder zijn dan goede dagen, alleen verwerken je hoofd en hart deze helemaal anders.

Dagen zoals deze zijn geen teken van zwakte, het is humaan. Het hoort bij het mens zijn. Het hoort bij jezelf worden en vinden.
Laat het sociaal besproken worden, laat het oké zijn, voor nu, voor eens en voor altijd.

Emoties zijn een onbesproken taboe, dat anno 2016 onbestaande zou moeten zijn. Jammer genoeg zijn er maar weinig mensen die tot nog toe kunnen praten over hun KUT-dag, KUT-week of KUT-maand.

Een lang leven vol geluk is een utopie, jezelf worden en vinden in goede en slechte dagen dat is alles wat het leven een ervaring rijker maakt.

Advertenties

Een gedachte over “NO BAD DAYS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s