Avondwandeling

Ik vind moeilijk de woorden om aan deze allereerste maar toch belangrijke blogpost te beginnen. Het gaat namelijk over iets wat mij als jong en actief meisje van 19 jaar oud echt wel van het hart moet.

Vorige week Woensdag (30/09/2015) begaf ik me na een leuke avond rond 22:00 uur richting de Brederostraat in Antwerpen (ik hoor het al :’Wat doe jij als jong meisje daar zo laat alleen nog?’ om te beginnen ben ik al jaar en dag vertrouwd met Antwerpen en nog nooit bang geweest laat staan dat ik daarom bepaalde plaatsen zou vermijden omwille van de angst dat sommige mensen me inboezemen. Met angst ben je namelijk niets.) 

Ik wou de bus 13 nemen richting de Paardenmarkt, daar waar ik sinds 3 weken op kot zit ( en de tijd van mijn leven beleef, wees maar zeker.) toen er plots iets enorm vreemd me overviel. Alles ging heel snel. Ik liep, mijn bus reed door, ik remde af, wou me omdraaien, een man kwam op me af, brabbelde enkele dingen in het Frans en voor ik het wist kreeg ik een zware stamp op mijn linkerbeen en vervolgens in mijn onderrug. De wereld stond even stil.

Ik had geen energie om op een normale manier te reageren laat staan nadenken wat er nu juist op dat moment exact gebeurde. Ik keerde me vliegensvlug om en ben huilend naar een jongeman verderop gestapt, deze heeft me meteen vastgenomen en getroost. Ik kan je vertellen dat de impact groot was.

Die avond was niet het enige voorval dat ik hier even wil delen met de wereld, enkele dagen ervoor namelijk Vrijdag- op Zaterdagnacht (25/09/15 – 26/09/15) na het terugkomen van een feest rond 03:30 ter hoogte van het Hessenplein werden een vriendin en ik enorm hard lastiggevallen, mannen die ons aangemaand hadden om in hun auto te stappen om vervolgens enorm hard op hun gas te drukken en over het voetpad te scheuren zaten ons op de hielen. Op dat moment greep een anonieme politiewagen in, voor ik het wist werden de mannen in de auto omsingeld door 4 stronken van politiemannen, het had jammer genoeg helemaal anders kunnen aflopen moesten deze er toen niet geweest zijn.

Na deze twee voorvallen kreeg ik enorm veel reacties van ‘Wat in hemelsnaam doe jij daar alleen als meisje?’, ‘Waarom liep je daar op dat uur?’, ‘Het was donker Noa, dan moet je je niet in de stad begeven.’ ik stond perplex. Dit waren NIET de reacties die ik wou horen. Verre van zelfs.

Waarom moet ik mij als jonge studente aanpassen aan mensen die zich nooit hebben aangepast aan onze maatschappij? 

Ik heb sinds die dag een enorm groot probleem met mezelf veilig voelen, de politie wist me makkelijk te zeggen ‘Maske, belt gewoon direct den 101 als zoiets u overkomt.’ maar zo simpel is het niet, als een man van 1m90 u twee stampen verkoopt is je eerste reflex jammer genoeg niet naar je gsm graaien.

Mij probleem ligt OOK bij het Antwerpse beleid, onze geliefde burgemeester De Wever zou zich beter een beetje meer toeleggen op de veiligheid in Antwerpen dan bij het uitschrijven van GAS-boetes omwille van het wildplassen van zatte studenten of enkele schooljongeren die een papiertje naast de vuilbak gooien. Dit is misschien een beetje kort door de bocht van mij, maar ikzelf accepteer het niet als normaal dat wanneer ik aan de politieman vraag ‘Maar meneer, wat moet ik dan doen om me veilig te voelen?’ het volgende antwoord krijg :’Jongedame, begeef u niet alleen na zonsondergang in de stad en koop uzelf pepperspray. Een boete wegens verboden goederen op zak is wel het minste als je je leven in veiligheid wilt brengen.’

Mijn mond viel open.

De maatschappij en de stad moeten zorgen voor een veilig gevoel, niet het busje pepperspray dat in mijn handtas zit en de noodknop die aan mijn sleutelhanger hangt.

Ik ben een meisje en dat zou mij niet mogen beperken, nooit, nergens. Zelfs niet als ik na zonsondergang de straat op wil.

Met angst ben je niets, maar met op je hoede zijn wel. Let op. Hoe jammer dit ook mag klinken. Antwerpen is niet veilig, en zeker niet na dat de zon achter de wolken zakt.

Advertenties

179 gedachtes over “Avondwandeling

 1. Dag Noa,

  Ik ken een van die politie inspecteurs die jou hebben bijgestaan en het gaf hem een goed gevoel zeer nuttig te zijn geweest en hij is zeer trots en blij met onze nieuwe echte Burgervader Bart De wever die echt wel bewust is van het onveiligheidsgevoel en effectief probleem in “onze” Koekestad maar gelijk hebben en krijgen zijn twee verschillende zaken zeker in dit Kafkaiaans docudrama wat Belgie heet.

  Mijn motie van wantrouwen heb ik al twintig jaar geleden ingediend en woon&werk dus al 20 jaar in het buitenland.

  Ben hier nog af en toe spijtig genoeg als Ramptoerist.

  Sterkte en hoop van harte dat je iets studeert dat ook in het buitenland geldig&efficient is 😉

  Getekend Hedon ZX

  Liked by 2 people

 2. Ik ben zeker dat je niet alleen bent. Ik ben een opa van 65 en de wereld van mijn jeugd waar fietsensloten iets ondenkbaar waren, is volledig verdwenen. Ondertussen heb ik al twee fietsen (naast ook een kinderwagen(de kleine was gelukkig mee in de winkel)) gestolen en rij nu met een tweedehands wrak rond, maar nog staan mijn fietstassen open als ik weer uit de winkel kom.

  In de USA lopen de immigranten over mekaars voeten om zo vlug mogelijk te integreren en het eerst wat ze kopen is een Amerikaanse vlag en niet één, meerdere. Onze immigranten kopen ook vlaggen, maar niet van ons land. Het probleem is in se religieus. We hebben een religie binnen gekregen die waarden verkoopt die haaks op onze waarden staan en die religie is heel agressief. OK, niet allemaal zijn ze agressief maar toch kennen we allemaal de richting van waar het gevaar komt. Ik ben geen racist en ken heel leuke Marokkanen, maar ik mag leren van mijn slechte ervaringen ook. Ik hoef mijn hoofd niet in de strop te steken.

  Religies, alle religies, zijn in se sprookjesverkopers van goden en hiernamaalsen die elke wetenschappelijke basis missen en mensen van kindsbeen af indoctrineren met een meerderwaardigheidsgevoel dat zoals geweten heel dikwijls een minderwaardigheidsgevoel moet verbergen.Wij moeten die sprookjesvertellers op hun sprookjesgehalte gaan aanpakken. Het is niet normaal dat mensen van 1000 en 2000 jaar geleden die dingen zagen en hoorden die normale mensen niet zagen en hoorden hier en nu de wet gaan stellen. Voor dat soort mensen hebben we nu spijtig genoeg nog geen genezing maar wel een diagnose.

  We moeten ook dringend af van artikel 181 van de grondwet dat die religies nog betoelaagd ook.Het is er ooit gekomen als compensatie voor het feit dat de Roomsen geen belastingen meer mochten opleggen. Die compensatie is na 200 jaar al wel betaald denk ik. Ook een verrechtvaardiging was dat religieuze mensen ethischer zouden handelen omdat ze schrik zouden hebben van een god en een hiernamaals. Niet dus.

  De religies, alle religies moeten veel harder aangepakt worden. Dat is nog altijd een taboe in onze media. Zo diep zit onze schrik voor de religies.

  Ondertussen moeten we realistisch zijn en niet doen alsof er niks veranderd is. De wereld is wel degelijk veranderd en niet ten goede en spijtig genoeg ziet het er niet naar uit dat het de volgende decennia gaat beteren. De godsdienstoorlogen zijn volledig terug van weggeweest en het zou heel dom zijn om daar tussen te gaan staan roepen dat je dat niet wil. Er moet opgetreden worden.

  Maar je hebt geluk in Antwerpen. Hier is nog de wil om op te treden. In Brussel is die er niet meer. Wat we nodig hebben is een gratis internet over heel de stad met een app waar iedere vrouw een alarm kan op afgeven en de wil van de mensen in de buurt om uit hun zetel te komen om onmiddellijk hulp te bieden. Alleen burgerzin kan ons redden.We zullen het ook en vooral zelf moeten doen.

  Onze toekomst zal seculier zijn of ze zal niet zijn.Religies maken van mensen idioten.Hoe kan je nu je leven zin geven met iets dat niet bestaat?

  Liked by 2 people

  1. Renejeweetwel, jij bent de grootste onnozelaar die ik hier aan het lezen ben ! Hoe durf je het aan om ALLE religies te viseren ! Als gelovige voel ik mij erg geraakt door hetgeen je schrijft. Nogmaals : Jij bent de grootste onnozelaar & alvast idioter dan al die gelovigen die je aan het kapittelen bent, oude zak !
   De Islam heeft inderdaad waarden die haaks op onze waarden staan (voor zover die nog bestaan), maar daarom is niet elke religie zo. Jij moet eens leren onderscheid te maken.

   De oorzaak van de onveiligheid in Antwerpen is elders te zoeken. Namelijk bij het BELEID van vorige burgemeesters & vooral burgemeester De Wever die ik voor geen haar vertrouw. Nog nooit hadden jullie een slechtere burgervader. Dus, dimmen hé maat !

   Like

   1. De slechtste burgervader??? Zijn voorganger vond het normaal dat je in Antwerpen minstens 1 à 2 keer overvallen word in je leven!!! Hallo is dat normaal, wat hebben zijn voorgangers gedaan aan de veiligheid, juist de agenten vd straat gehaald. Geschiedenis is blijkbaar ook niet je beste kant want het is een feit dat de meeste oorlogen religie gerelateerd zijn. De christenen hebben vroeger niet anders gedaan dan mensen gedwongen te laten bekeren deden ze dat niet werden ze ook afgemaakt. In mijn ogen is dat vroeger en dus het verleden en dat kan je niet meer veranderen. Is het dan nog normaal dat die islamietjes ons die verwijten maken dat wij daar gaan bombarderen enz??? Ik heb daar niets mee te maken maar het getuigd wel dat die mensen geen logica hebben, niks nul nada. Het zijn de machtswellustelingen die die oorlogen starten en dikwijls nog onder valse voorwendsels ook want 1 ding kan ik je met zekerheid zeggen (eventueel bewijzen ook) dat wij constant worden voorgelogen. Zowel vroeger als de dag van vandaag, of het is voor olie of geld. De joden zoveel decennia na de oorlog spreken ook zij hun ongenoegen uit over de holocaust, waarom? Das geschiedenis en blijkbaar is er niets van geleerd maar is het niet hypocriet om zo van je oren te maken terwijl je zelf geen haar beter bent dan die nazi’s!!! Kijk maar eens naar de gazastrook wat doen de joden daar??? Juist ja een genocide op de palestijnen. Weet je de pot verwijt de ketel enz. Kijk alleen vooruit das al wat telt maar een simpele mening uiten kan niet meer blijkbaar zie maar naar jou reactie “dimmen hé maat” vind je dat zelf nog normaal? Converseren is een werkwoord hé maar voor velen onder ons is Nederlands blijkbaar een moeilijk begrip. Iemand geeft zijn mening en word dan direct aangevallen. Jouw mening in de plaats geven is de enige correcte manier van denken want zo kom je tot een discussie. Maar nee dat verbaal geweld heel stoer, nog veel te leren me dunkt. Er is niemand die tegen jou zegt dat je niet gelovig mag zijn wees er trots op dat je het kan, zelf vind ik het redelijk idioot om te geloven in iets dat er gewoon niet is. Hoe gek kan een mens zijn denk ik dan maar aan de andere kant besef ik ook dat het voor velen een houvast is in goede en slechte tijden. Kijk eerst naar jezelf, denk na voor je reageert en probeer misschien eens overeen te komen met je medemens ipv jan en allemaal aan te vallen omdat die zijn mening geeft. Het is door die reacties dat onze maatschappij zo verziekt is geworden. Individualisme ten top noem ik dat.

    Like

   2. Elke religie is gesteund op sprookjes. Religieuze leiders zijn sprookjesvertellers omdat de wetenschap er nooit in geslaagd is ook maar iets van goden of hiernamaalsen te bewijzen. Sorry kerel, na de dood gaat het licht echt uit en uiteindelijk worden we weer sterrenstof, onze oorsprong. Het is ook niet aan de wetenschap om dat te bewijzen. De religies moeten hun aanspraken maar eens waarmaken. Ik neem alle religies het ook bijzonder kwalijk dat ze kinderen vanaf de wieg indoctrineren met hun verhaaltjes en hen de zin van hun leven op niks laten bouwen. Welk geloof je hebt is in 99% geen vrije keuze maar opgelegd door je geboorte. De wetenschap is misdadig lui om de waarheidsgrond van de religies niet te willen onderzoeken. Goden en hiernamaalsen zijn verhaaltjes voor het slapen gaan voor mensen die het vertikken om ook maar vijf minuten na te denken. Er wordt heel wat hiervoormaalse macht uit die verhalen geput en de gelovigen hebben zelfs de pretentie om ongelovigen de les te spellen, als ze al niet willen vermoorden. Gelovigen zijn trouwens ook atheïsten: geloof jij in Freya, Thor, Zeus, Hera, Visjnoe ? Nee, ik ga gewoon één god verder dan jij.

    Like

   3. Ik trap een open deur in als ik zeg dat we, niet alleen in dit land, met de drie voornaamste religies op een gespannen voet leven. Artikel 181 werd destijds gestemd om de RK kerk te vergoeden voor de confiscaties in de Napoleontische tijden en het feit dat ze geen belastingen meer mochten heffen. Na 200 jaar zal die vergoeding wel afgerond zijn, neem ik aan. De andere religies werden mee betoelaagd omdat men van oordeel was dat godsdienstige mensen meer ethisch zouden handelen uit schrik voor een godsbeeld en een hiernamaals, allebei sprookjes die niet voor de Edda en de Griekse mythen en sagen moeten onderdoen. Steeds meer mensen komen tot het besef dat religies Grimmig zijn.
    De godsbeelden hebben een moordend karakter gekregen en er worden hiernamaalsen gepredikt waar massamoordenaars sexueel gevierd worden. De sprookjeswereld is voor een normaal denkend mens dus weer eens onzin geworden.
    In het geval van de islam is het zelfs niet uitgesloten dat we een stuk van de betoelaging gebruikt wordt om bewegingen te steunen die de ondergang van onze maatschappij beogen.
    Ik zie het probleem van de CVP in dit debat, maar ook zij zullen moeten erkennen dat de rk-kerk er blijkbaar nog altijd in slaagt om hun kindschenders buiten het gerecht te houden en zich nog altijd beroepen op hun middeleeuwse alternatieve canonieke rechtspraak die eigenaardig genoeg in deze tijden nog steeds mag werken. De beste advocaten worden ingezet om de processen over de vervaldatum te tillen.
    Heel veel verstandige mensen zijn de religies nu wel hartsgrondig beur geworden en het wordt hoog tijd om er openlijk voor uit te komen dat alle, maar dan ook alle goden sprookjesfiguren zijn en dat er geen enkele reden is om gelovigen anders te behandelen dan Trekkies of biljartclub Stoemtermoroep.

    Like

   4. blizzard, dat niet alle religies gewelddadig zijn, daar moet ik je gelijk in geven. Maar dat alle religies dikke zever zijn is ook waar! Man, uit welk boerenhol kom jij? Of door wie ben jij gebrainwashed? Of misschien met de teletijdmachine naar het heden geflitst uit een ver verleden? aub!

    Like

  2. Inderdaad, ik ben een jaar ouder dan u en treedt uw visie volkomen bij. Ik woon in Berchem-Antwerpen en durf ’s avonds niet meer als senior naar het Cultureel Centrum gaan in oud-Berchem, (as Driekoningenstraat- Statiestraat) wegens een incident met “jongeren”(ge weet wel) ettelijke maanden terug en ik ben zeker NIET de enige gepensioneerde autochtoon die juist DIE buurt mijdt na valavond.

   Like

   1. Daar is inderdaad iets raar aan de hand, ik woon er ook. Een aantal jonge mannen, vooral van Turkse afkomst in mijn ervaring, maken het hier in de buurt echt onaangenaam. Ze hangen vaak rond aan het Villegaspark, en de kleine hondenwei s’avonds. Ik en vele andere mensen kunnen er met hun hond niet meer komen na zonsondergang wegens intimidatie. Verhalen die ik gehoord heb: een oudere man, slecht ter been, werd geïntimeerd om de wei te verlaten en toen hij weigerde, belde de jongeman zijn vrienden en even later stonden ze er met acht om die oude heer weg te jagen. Die man neemt nu de bus om naar een andere hondenwei te gaan, uit schrik. Een meisje wou de wei opgaan en kreeg van een jongeman te horen dat zij eerst toestemming diende te vragen aan hem, toen zei hiermee begon te lachen en tegen inging werd ze uitgescholden voor ‘lelijk kutwijf’ en werden er stenen(!) naar haar en haar hond gegooid. Ikzelf ben twee weken gestalkt door een andere turkse jongeman, stapvoets volgen met de auto, wachten in zn auto tot ik buitenkwam, bedreigend gedrag etc. Ik vermijd heel die buurt nu rond de villegas, en zeker in de zomer ook de statie- en driekoningenstraat wegens straatintimidatie en catcalling.

    Like

  3. Renéjeweetwel, stop maar met te lullen uit je nek ! Ben jij nog een kerk binnen geweest sinds je plechtige communie ? Ik dacht van niet. Je weet er NIETS, maar dan ook NIETS over.
   Je zit te beweren dat het na dit leven over en uit is, maar er is wel degelijk iets. De ervaringen van diegenen die tussen leven & dood zweefden zijn alvast legio. Je zou je beter eens wat meer in de spiritualiteit verdiepen dan uit je nek te kletsen.
   En bovendien : als pensioengerechtigde oude zak dien je dit te weten : Gelovige mensen leven langer & zijn doorgaans gelukkiger !

   Like

   1. Hahaha Blizzard, je verstoppen achter een pseudoniem om enkel zwak uit te halen naar de mensen waar jij niet mee akkoord gaat. Ik had al een keer gereageerd maar blijkbaar heb je er ook niet uit geleerd. Ff voor alle duidelijkheid er is al enorm veel wetenschappelijk onderzoek gevoerd naar de bijna doodervaring en ik wil je niet van je voetstuk laten vallen maar er is GEEN wetenschappelijk bewijs gevonden. Als jij beweert van wel toen dan de artikelen ipv uit je nek te lullen want dat kan iedereen en die met de meeste fantasie het beste. Wat je daar aanhaalt over die plechtige communie, komaan man hoe simpel kan je zijn!!! De persoon die jij aanvalt heeft zijn communie misschien niet eens gedaan. Hij geeft ook toe dat hij atheïst is wat lig jij je dan druk te maken. Als je wil geloven doe maar verder en hopelijk zie je ooit het licht maar ik en Rene jeweetwel zullen daar dan eens even mee lachen, ook hier is nog nooit bewijs gevonden dat goden ed bestaan. Je beleefdheid is dan ook ver te zoeken en als je dan toch zo gelovig bent dan zal in één of ander godenboekje wel staan dat onbeleefdheid eigenlijk ongeoorloofd is. En om even een samenvatting te maken over je reacties ben je duidelijk geen haar beter dan de mensen die de koran volgen. De leuke islamietjes die maar één doel hebben en de islam laten overheersen. Oh ja de christenen die hadden dan weer hun kruistochten om hun wil op te leggen, niet akkoord dan werd je ook vermoord kortom mijnheer Rene heeft dan toch bij het rechte eind want elke religie moord, heeft gemoord of wil vermoorden en alle religies samen hebben niet eens respect voor de zwaksten op aarde namelijk onze kinderen want daar kunnen ze niet afblijven. Oei nu ik er aan denk jij bent toch niet zo’n viespeuk beste Blizzard? Ik wens je nog een leuk hiernamaals waar je lekker opnieuw wat manieren kan aanleren want het is dringen nodig voor jou! Vriendelijke groeten

    Like

   2. Wel , Blizzard, ik voel jouw pijn en woede, die ooit de mijne was.

    Ooit was ik een hevig rooms-katholiek en zelfs actief. Ondanks wat jij meent heb ik zo’n 400 boeken over spiritualiteit en bijbelkennis gelezen. Ik heb zelfs een massa over het Tweede Vaticaans Concilie gelezen: toen onze hoop. Ik was lid van Wir sind Kirche, nu Kirchevolksbewegung en de 8 mei beweging.Ik las zowat alles van Hans Küng en Eugen Drewermann, Henri Nouwen (met een mooie exegese over de Emmüsgangers), Armstrong (Over Mohammed en andere godsdiensten), André Louf,de abt van de Katsberg, Frans Van Steenbergen,Sint Jan van het Kruis, de Grote Teresa en de kleine Therèse,Thomas à Kempis,Thomas van Aquino(zelfs lessen gevolgd aan de univ) Franciscus van Asisi, Bernadus van Clevaux, Ruusbroec,Thomas More, Luther (veel plaatsen bezocht in Duitsland) Ignatius van Loyola Swedenborg, Kant … vele jaren filosofen gelezen… ik vergeet er dozijnen. De boeken zijn allemaal weg.

    Ik had steeds meer vragen en steeds minder antwoorden. De omkeer kwam toen ik geconfronteerd werd met een zestiende eeuwse vraag van die tijd: hadden de Zuid-Amerikaanse indianen een „ziel“? Hadden dieren een ziel? Met andere woorden: bestond zoiets als een leven na de dood? Mijn conclusie kon niets anders zijn dan dat er zoiets als een ziel niet bestond.Het was een donderslag bij heldere hemel. Een Paulus ervaring, alleen ik had geen paard.

    De antwoorden op mijn nieuwe vragen werden in een immense schoonheid gepresenteerd in de astronomie. Ik moest tot de conclusie komen dat een ziel zo onwaarschijnlijk was dat de kans dat het bestond nihil was en toen vielen de pionnen één na één : eerst het hiernamaals, dan alle goden. Mijn Götterdammerung 120 jaar na Nietzsche. Geloof me het deed pijn maar de opluchting was enorm. Mijn vrijheid vergrootte met de snelheid van het licht, de kosmos werd mijn thuis. Er was de pijn om geliefde gestorvenen (en dat worden er alle jaren meer) echt nooit meer weer te zien. Ik ben dan maar een soort Indisch altaar begonnen met hun foto’s op de kast te zetten. Ik brand er geen kaarsjes voor maar koester mijn herinneringen.
    Mijn helden zijn nu Brian Cox, Richard Dawkins,Ricky Gervais,Neil de Grasse Tyson, meestal gelieerd aan de astronomie.

    Voor degenen die denken dat we nu afwijken van het onderwerp: ik vind van niet. De religies moeten meer tegenwind krijgen en dat is een noodzakelijke voorwaarde om deze maatschappij van de terreur van de religies te verlossen.” Mijn gedacht“ zou De Tremmerie zeggen.

    Like

  4. @Patrick : Jij bent al een even grote loser als Renéjeweetwel. Je zit er totaal naast : de getuigenissen van de Bijna Doodervaarders komen wel degelijk overee ! Stop met te lullen over zaken waar je niets van afweet.
   En ik weet het, mijn ‘beleefdheid’ is ver te zoeken, maar soms moet je doorslaande argumenten gebruiken om anderen eens voorgoed op hun plaats te zetten, want de arrogantie van jullie kent precies geen grenzen. Ik hou namelijk niet van slijmen.
   En o ja, ook nog dit : Mijn echte naam zul je toch nooit te weten komen; ik zou zelfs niet weten waarom ik die zou kenbaar maken.

   Like

  5. Beste Rene jeweetwel,

   Vergelijk de Islam a.u.b. niet met andere religies. De Islam onderscheidt zich van alle andere religies omwille van zijn ideologie, die de afgelopen 1400 jaar niet geëvolueerd is. Ze is duidelijk imperialistisch, gewelddadig, en discriminerend. Deze ideologie aanvaard geen scheiding van kerk en staat en aanvaard evenmin een democratie. Hun normen en waarden staan haaks op de onze.
   Andere religies zijn wel geëvolueerd (of tenminste veel verder geëvolueerd)
   Onze normen en waarden zijn een gevolg van het Christendom, dit is een geschiedkundig feit.
   We leven reeds in een seculiere maatschappij, dat is een goede zaak en dat dient zo te blijven. Er is slechts één religie die hierin verandering wil en kan brengen en dat is de Islam.
   Het is bijgevolg onterecht, beledigend en kwetsend om zomaar alle religies over één kam te scheren.
   Met de beste bedoelingen en vriendelijk gegroet geachte Rene.

   Like

 3. awel meisje ge hebt gelijk,
  Ik vind da wij als vrouwen sterker in onze schoenen moeten staan.
  En mannen moeten wat minder hoog van den toren blazen.

  Ik ben zelf een studente van 20 jaar
  S’avonds naar de nachtwinkel om de hoek doe ik met een dikke jogging en men sleutels en aansteker in mijn hand.. ge weet maar nooit..
  Klaarblijkelijk is dat nodig..

  En sorry maar die flikken willen gewoon geen overuren.
  Het strafste vind ik dat de fout nu percies bij ons ligt en niet bij die mannen..
  En ik moet een boete betalen voor die pepperspray? t is ier percies al halloween geld of u leven..
  als hier een actie van komt ik ben aanwezig!

  Like

 4. Beste,

  Ik begrijp je volkomen hoor! Dit aanvaard ik totaal niet, maar aan sommige reactie’s stoor ik me heel hard ik ben Marokkaan goed opgevoed en ik hoor zeker en vast in de maatschappij. Dat sommige mensen al direct de link maken met migratie en allochtonen vind ik jammer, we moeten als 1denken en niet wij en zij ik ben marokkaan en met een belgische getrouwd! We zijn voor dezelfde normen en waarden! En dat is respect hebben voor iedereen, zo’n krapuul dat zoiets doet heeft geen normen en waarden ofdat het nu autochtoon of allochtoon is speelt geen rol ik hoop dat zo’n mensen gewoon hun straf krijgen en beseffen dat ze misschien een eigen leven moeten leiden en anderen met rust laten. Ik hoop dat je doorzet en je nooit laat doen door zo’n krapuul! Hou je goed meid we hebben dezelfde mening belg en marokkan! Hou je goed groeten Said said_el_meziani@hotmail.com

  Liked by 1 persoon

  1. Hey Said, ik vind het zelf zeer jammer dat de link tussen allochtonen meteen gemaakt is. Want de man die mij aanviel in de Brederodestraat was een blanke man van onze origine, géén allochtoon. Ik heb nooit het doel gehad te veralgemenen of dat te veroorzaken, maar voor je het weet gaat alles zo viraal en heb je nog weinig controle over alle reacties. Ik wil je bedanken voor je nuttig antwoord, nogmaals een bewijs dat zeker niet alle idioten op straat allochtonen zijn. Hele vele groeten, enorm bedankt!

   Like

   1. Hallo Noa

    Ik leef heel hard met je mee, het is een weerzinwekkende toestand.
    Ik denk dat de meeste mensen aannemen dat het een allochtoon
    was, om twee redenen:
    – je schrijft “Waarom moet ik mij als jonge studente aanpassen aan mensen die zich nooit hebben aangepast aan onze maatschappij?”
    – je schrijft “een man… brabbelde enkele dingen in het Frans”, hij doet zich dus op zijn minst voor als allochtoon (=Vanuit een andere samenleving en cultuur afkomstig . – Cultureel woordenboek ) en ook als NIET van onze origine
    Dat wou ik er toch even aan toevoegen omdat ik nogal gehecht ben aan onze Vlaamse origine die hier nu de zwarte piet krijgt toegeschoven

    Like

  2. Mooi wat je hier zegt en eigenlijk nog de waarheid ook MAAR!!! Ik ben opgegroeid in Merksem en omdat mijn ouders gebouwd hebben ben ik op mijn 19j verhuisd naar de kempen. Toen ik een huis wou kopen ben ik weer in Merksem terecht gekomen maar daar ben ik ondertussen weer gaan lopen wegens teveel allochtonen. Ik stoor mij enorm aan het feit dat het straatbeeld 20j geleden er totaal anders uitzag dan nu. Toen liep er een enkele dame rond met een hoofddoek nu loopt bijna iedereen ermee rond??? Waarom vraag ik me dan af wat is er veranderd tegen 20/30j geleden. Ik kan hier een heel lang verhaal van gaan maken maar zal het beknopt houden om aan te tonen dat hoe hard ik kan zijn dat mijn hart toch op de juiste plaats zit. Onlangs een Marokkaan aangenomen bij ons op het bedrijf (ik werk continue in de chemie) en die jongen krijgt een opleiding van een man die net voor zijn pensioen staat. Deze persoon kan heel de plant in hand draaien omdat die dat destijds ook zo hebben moeten doen. Vandaag de dag is bijna elk fabriek geautomatiseerd waardoor je niet meer in hand moet gaan enkel om iets te manipuleren. Hij heeft mijn insziens die jongen verkeerd opgeleid omdat in de raffinage alles tijdgerelateerd is en wij met verscheidene alarmen werken op onze telefoon om zo tijdig bepaalde handelingen uit te voeren. De ploegbaas vd ploeg waar onze allochtoon in terecht kwam kent die afdelingen niet te goed en zeker de raffi niet. Dit wil dus zeggen dat als Mo (zo wou hij genoemd worden) er alleen voor komt te staan dat hij op niemand kan terugvallen als het zeer technisch werd. Uiteindelijk komt die dag eraan dat de opleiding voorbij is en dat Mo zijn plan moet trekken. Zelf ben ik één vd technisch betere operators die Mo dan ook met raad en daad bijstond als die vragen had bij de shiftwissel. Door omstandigheden doet Mo op een gegeven moment een toestel open zonder autorisatie vd ploegbaas waardoor hij een schriftelijke vermaning krijgt. Daarop heb ik zwaar uitgehaald naar de bazen dat dit situaties zijn die in het verleden (toen Mo er was en daarvoor nog) dagelijkse kost waren. In mijn ogen zat zijn opleiding niet goed ineen waardoor Mo dus dingen deed die hij zo aangeleerd kreeg. Uiteindelijk komt de dag dat hij zijn job zou verliezen en toen heb ik voorgesteld om van ploeg te veranderen zodat Mo in mijn plaats in een zeer ervaren ploeg terecht kwam waar hij ten allen tijde hulp kon vragen als hij een probleem had. Ik heb mij opgeofferd omdat ik het niet terecht vond dat Mo zijn C4 zou krijgen voor dingen die anderen dus ook deden. Ondertussen zijn de puntjes op de i gezet maar uiteindelijk is Mo alsnog buitengesmeten omdat hij weer een toestel opendeed zonder autorisatie. Jammer voor hem maar die lag aan zijn eigen. Ik wil hier enkel zeggen dat ik perfect met alle mensen omkan die op zijn minst de taal machtig zijn en zich gedragen zoals wij. De religie is ook geen probleem voor mij maar doe dat thuis en niet op straat begrijp je. Net voor ik zelf weer richting kempen ben verhuisd was duidelijk te zien dat de immigratie welig opschoof richting betere kant van Merksem met alle gevolgen van dien. Stijgende criminaliteit enz. Mijn dochter zat op sint eduardus op school wat in mijn tijd een eliteschool was. Als ik mijn dochter ging afhalen en ik keek op de speelplaats eens goed rond leek het wel alsof ik mijn dochter van een Arabische school ging halen. Hoofdoeken en allochtonen in overvloed!!! Mijn dochter werd zo hard gepest en kwam zelfs met bijtwonden naar huis. Zij zat met 26 in de klas waarvan slechts 3 echte Belgen zeg maar (wie hier geboren is is uiteraard ook Belg maar u begrijpt wel wat ik bedoel). Dit was de doorslag en heeft mij er toe aangezet om uiteindelijk mijn huis te verkopen en zelf weer op den buiten te gaan wonen, daar heb je weinig of geen last van immigratie. Hebt u enig idee hoe het aanvoelt als je rondkijkt en je waant jezelf in het buitenland. Hoe het aanvoelt dat je de juf erover aanspreekt van die bijtwonden en dat die daar niets aandoen of durven doen uit angst voor de racismewet die slechts in één richting werkt? Jullie kunnen ons uitmaken zoveel als je wil en met de lelijkste woorden wat weten wij nu wat er gezegd is geweest wij verstaan jullie niet. Maar als wij ons gedacht eens zeggen dan zijn we racisten komaan is dat niet kort door de bocht? Ligt dit aan jullie? Ja voor een deel wel maar begrijpelijk want de uiteindelijke oorzaak van wat er nu gaande is ligt aan de politiek die rammen alles door ons strot of we dat nu willen of niet maar zij hebben vooral gefaald met hun integratiebeleid. Ondertussen is de situatie zo scheef getrokken dat die jammergenoeg nooit nog rechtgezet kan worden omdat jullie ondertussen met zoveel hier zijn dat er sprake is van een gemeenschap binnen een bestaande gemeenschap alleen één met andere waarden en normen. Wat jullie hier gedaan krijgen krijgen we zelf niet gedaan en daar wringt het schoentje. Op het ocmw krijgen wij niets die zullen ons eerder een werkaanbod doen dan ons zomaar geld te geven. Jullie komen hier aan en in enkele dagen staat het op de rekening (dit zijn feiten maar weer een ander verhaal) Onze eigen Belgen worden achteruit geschoven op de wachtlijst van sociale woningen zodat jullie sneller een dak boven het hoofd hebben voor diegene die het moeilijk hebben of niet aan werk geraken. Dat jullie niet dezelfde kansen krijgen als wij is ook een feit en deel ligt die aan jullie zelf. Als het ramadan is dan zijn er velen afwezig of zijn hun prestaties beduidend minder. Kortom ik kan hier nog uren doorgaan maar alles ligt bij de integratie en als ik jouw bericht lees ben jij een perfect voorbeeld! Je hebt nagedacht over wat je schreef, je taal is perfect enz! Maar dit kan niet van iedereen gezegd worden verre van zelfs. Velen van jullie hebben gewoon geen respect voor de kansen en middelen die hier verkrijgbaar zijn integendeel er word nog eens gefraudeerd tegen honderd in het uur door velen van jullie door zich op meerdere ocmw’s te laten inschrijven (enfin als het pakt kan je de vraag stellen waarom niet en dan kom je weer bij de overheid uit die hun eigen zaken niet eens op orde hebben laat staan dat ze onze belangen kunnen waarmaken) Als je met iemand van jullie ruzie maakt moet je direct op je tellen passen want 10 min later heb je ruzie met 20 man en jullie zijn dan nog zo lief om die persoon in kwestie met 20 tegelijk een rammeling te geven (pas op bij ons zijn er ook van die stoere groepjes hoor) Als je nu de sociale zekerheid bekijkt en je ziet de allochtonen massa alleen maar groeien wetende dat velen van die massa niet willen integreren en niet willen werken is het dan niet normaal dat wij beginnen panikeren want het systeem is subliem maar niet gemaakt voor een eindeloze toevloed van vreemden die daar ook recht op hebben. In weze is het zelfs zo dat een allochtoon die hier nooit gewerkt heeft en altijd een uitkering heeft gehad of die nu vd dop was of van het ocmw of via invaliditeit dikwijls een hoger pensioen hebben dan mensen die daar 40 of 45j voor gewerkt hebben en altijd de max aan belastingen betaald hebben. Vind u dat normaal? Het zijn die dingen waar alles foutloopt en als je dan weer moet gaan wijzen kom je weer bij het beleid uit dat gigantisch gefaald gefaald heeft. Vind u het normaal dat wij als Belg op verscheidene plaatsen ’s nacht niet meer veilig kunnen rondlopen omdat de kans op miserie 100% is? Begrijpt u nu waarom dat wij alle allochtonen gemiddeld over dezelfde kam scheren? De grote hoop wil niet mee en velen van jullie gedragen zich alsof het hun land is terwijl je dat niet kan waarmaken als je het vertikt om je aan te passen aan de normen en waarden die wij hanteren. Draai de rollen eens om want zo slecht hebben jullie het hier niet volgens mij zelfs niet als je geen werk krijgt of kan vinden want centen zijn er altijd. Zou dat voor ons hetzelfde zijn in Marokko? Zouden onze vrouwen daar zonder al teveel problemen kortgerokt door de straten kunnen lopen? Zouden wij geld krijgen tot aan ons pensioen inclusief een pensioen als wij ons niet volledig integreren en geen werk vinden? Het is heel erg dat als wij onze mening zeggen dat we racisten zijn en als jullie die van jullie geven is dat religie klopt ook niet echt denk ik. Enfin ik mijn ding gezegd en ik ben er zeker van dat je hier niet ver naast kan kijken want dit zijn wel degelijk feiten. Maar nogmaals hoedje af voor wie hier wel meedraait in de maatschappij want dat het moeilijk is of geweest was daar twijfel ik geen seconde aan en toch heb je het klaargespeeld respect daarvoor maar ik kan dat helaas niet opbrengen voor iedereen van jouw soort (jouw volk klinkt misschien mooier)

   Liked by 1 persoon

 5. Dag Noa,

  Ik ben blij dat je dit hebt neergepend, en dat er zoveel reacties zijn.

  Toen ik nog woonde in Gent ik soortgelijke situaties meegemaakt.
  Ik stap na mijn werk naar huis, te voet 10 min., dan stopte een wagen met Franse plaat, 2 mannen van voor en eentje vanachter, die ene vanachter deed de deur open terwijl hij blijft zitten, en die beginnen te roepen dat ik in moest stappen, ik was niet alleen, er waren nog omstaanders, maar dat deed hen niks,, na meerdere incidenten waarbij ik telkens werd “aangesproken” maak er maar “aangeroepen” van, beslist om met de fiets te gaan, hierdoor werd ik toch iets minder lastiggevallen, maar sommigen blijven dan gewoon traag naast u rijden…
  Dan overvallen geweest met pistool op mij gericht, politie heeft na een paar maanden de daders gearresteerd.

  Na dit laatste, heb ik mij een hond gekocht, eentje waarvan de meeste schrik hadden (behalve dan de mensen die ik kende, want het was een schat van een hond), boks les gaan volgen, en liep ik rond met een matrak.

  Inmiddels ben ik verhuisd uit Gent omdat ik meer en meer paranoia werd, en heb ik de matrak niet meer mee. (het woog ook wat zwaar in mijn handtas).

  Echter heb ik wel een pepperspray, en als ik mij niet zo veilig voel, dan neem ik het al vast in mijn handen.

  Ik ga niet meer buiten snachts, of toch zeker niet alleen, indien het toch het geval zou zijn, dan neem ik een mes en pepperspray mee…

  Terwijl ik mijn bericht herlees, denk ik bij mezelf dat het toch ver gaat, wat ik allemaal doe om me veilig te stellen of te voelen,maar als ik moet kiezen tussen veilig thuiskomen, of alert zijn en mezelf beschermen dan is de keuze snel gemaakt.

  Ik kan je enkel aanraden om verdedigingslessen te volgen, want jezelf heb je altijd bij, en op jezelf kan je rekenen.

  Gr.
  Cyni

  Like

 6. Het is heel erg dat dit jou is moeten overkomen, maar om de schuld bij De Wever te leggen is wel heel makkelijk en naïef van jou! De vorige burgemeester heeft dit verwezenlijkt, hij deed niets tegen de allochtonen want dit waren zijn stemmen. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik volledig achter De Wever sta, maar hij doet stap voor stap moeite om de stad terug leefbaar te maken.

  Like

  1. De Wever doet er ook niets tegen ! Waarom zet hij militairen in in de joodse wijk & niet in de ‘hotspots’ waar ze meer nodig zijn. Maar nee, dit is de nva : platte neoliberalen !

   Like

 7. Het onveiligheidsgevoel in Antwerpen is dubbel, ik moet zeggen dat ik tweemaal in de problemen kwam en dat was dus tweemaal met allochtonen. Aan de andere kant ben ik jaren naar de avondacademie geweest in de Mutsaertstraat en daar heb ik nooit iets ondervonden (ik ging te voet en met de tram). In mijn vroeger project ‘the right to fight’ over zelfverdediging ben ik een heleboel mensen tegengekomen die lastig werden gevallen in het Antwerpse en ook die verhalen van politieagenten die de slachtoffers de raad gaven om ‘illegale wapens’ bij zich te dragen. Waarom mag een burger zich niet verdedigen tegen agressors, van welke origine dan ook ? Ik moet mijn verhaal per land en in de USA per staat aanpassen qua wapens of zgn ‘weapons of opportunity’, niet één politicus springt in de bres voor de gewone burger, want de politie komt altijd ‘na’ de feiten, als ze al komen. Al eens in of op een parking geweest ’s nachts van een ziekenhuis zoals de UZA en dergelijke, bangelijke ervaringen.
  Beste is ga niet alleen, neem minstens een degelijke zaklamp mee (tactische of 3C of 2D), gsm/smartphone in de hand met 112 klaar of op speed dial, alternatieve zaken. Maar het is primair aan de politiek om iets te doen en camera’s plaatsen is geen afdoend antwoord, het helpt maar het neemt niet weg dat er zaken kunnen plaatsvinden waar men op dat moment niets aan kan doen (steekpartij, ….). Is het Antwerpen van de Wever veiliger dan dat van Janssens, ik vrees van niet, repressiever wel, maar op de verkeerde wijze. Veiligheid is een primaire levensbehoefte.

  Like

 8. Ik begrijp je verhaal volkomen, net zoals ik me er in kan vinden. Wanneer ik ’s avonds en ’s nacht in ‘het stad’ rondloop word ook ik 8/10 lastiggevallen van onschuldige dingen tot toch wel angstaanjagende zaken. Zeker wanneer we slecht met een tweetal vriendinnen over straat lopen. Het beste wat je (spijtig genoeg) kan doen is dan ook steeds in relatief grote groepjes rondlopen. Het zou niet mogen.. Maar zo is het huidige klimaat gewoon. Wat me echter een beetje ‘tegensteekt’ aan jou blog is; je verwijzing naar Bart De Wever. Velen, waaronder ook jij, verwijzen steeds naar de GAS-boetes (alsof dit een uitvinding is van BDW). Onder het beleid van de vorige Antwerpse burgemeester, Patrick Janssens, werden echt meer van deze boetes uitgeschreven. Het is gewoon de media die zich hierop fixeert waardoor mensen zich de GAS boetes aan de huidge burgemeester linken. Ik kan je verzekeren.. Sinds ik uitga onder het Bart De Wever beleid voel ik me veel veiliger en is het ook veel veiliger dan mijn uitgaansperiode onder de vorige burgemeesteer. De politie staat op meer plaatsen gestationeerd. Uiteraard spreek ik niet over de vaak idiote en arrogante uitspraken dat Antwerpse agenten maken. Maar het veiliger gevoel is er allesinds wel, dat kan ik je verzekeren. Spijtig genoeg heb jij nu op korte tijd 2x pech gehad. We leven in een grootstad, daar ga je nu eenmaal rotte appels blijven tegenkomen. Probeer je niet te laten afschrikken en zeker niet alleen over straat te lopen (wanneer je uitgaat). Wanneer ik met vriendinnen uitga, lopen we steeds samen naar elkaars bus, etc. al is het maar om jezelf gewoon een veiliger gevoel te geven.

  Like

 9. Wow, als ik alle reacties zo lees, ben ik zeker niet de enige vrouw die dagelijks lastig gevallen word in Antwerpen/Brussel. Ik ga graag op reis naar grootsteden in Europa en Amerika en heb een tijdje in Madrid gewoond. Daar word ik ook aangesproken door mannen, maar zelden op zo’n denigrerende toon. Ik word er niet systematisch achtervolgd en niet beschimpt. Nergens voel ik me zo onveilig als in Antwerpen en Brussel. Als ik in Brussel-Zuid de tram wil nemen, moet ik mijn dochter langs een hele resem bedelaars, dealers, drugsverslaafden en romazigeuners loodsen, pipi en braaksel overal, pickpockets, messentrekkers. Een beerput van sociale ellende. We maken ons altijd zo snel mogelijk uit de voeten. Ik ben gegeneerd om buitenlandse vrienden rond te leiden in Brussel. Er is veel te weinig screening op wie er in ons land binnenkomt, criminelen krijgen slappe straffen, illegalen worden bijna nooit teruggestuurd, dus er ontstaat een hele onderlaag van mensen waar niemand vat op heeft en vooral dat maakt de situatie onhoudbaar. Binnen 5 à 10 jaar ontploft de boel gegarandeerd in alle grote Belgische steden.Ik hoop tegen dan weg te zijn, want dit komt niet meer goed.

  Liked by 1 persoon

 10. Nooit geen problemen in Luxembourg. Maar ja, daar worden criminelen hard aangepakt door de Luxemburgse politie. In België worden de daders na een uur al terug vrijgelaten. Antwerpen en Brussel zijn een paradijs voor criminelen. De kans om in de gevangenis te komen voor een gauwdiefstal met geweld is gewoon onbestaande in België. Voor de slachtoffers heel veel kosten om de bankkaarten te vervangen, alsook voor een nieuwe identiteitskaart, een nieuw rijbewijs, nieuwe sleutels, nieuwe portemonnee, nieuwe iPhone,… Dit jaar, ben ik in Brussel al drie keer (aan de Beurs, in de Nieuwstraat en in de City 2) overvallen. Het is een echte schande. Ik haat Brussel, en veel mensen verhuizen naar buiten Brussel, omdat het in Brussel niet meer leefbaar is.

  Liked by 1 persoon

 11. Plus moet je nog eens geluk hebben dat de criminel(en) niet hebben meegekeken bij een bankautomaat of bij een betaalautomaat in de winkel, of ze plunderen gewoon uw bankrekening, binnen de 5 minuten. Daarom dat je onmiddellijk naar CARD STOP moet bellen om al uw bankkaarten en kredietkaarten te blokkeren. Ook moet je onmiddellijk naar DOC STOP bellen om uw identiteitskaart te blokkeren. Als je dat niet doet dan kan de crimineel met uw identiteitskaart een telefoonabonnement openen, een aankoop doen bij de post,…

  Like

 12. Als Antwerpenaar en vader van twee dochters raakt me dit uiteraard. Ik werk zelf in de veiligheidssector en merk naast de GAS boetes toch serieuze veranderingen op het terrein in Antwerpen. Meer camera’s, de anonieme voertuigen (die blijkbaar hun effect niet missen), efficiëntere inzet politie, zwaardere wapens, snelle interventieteams, teams gericht op een specifieke criminaliteit, ….
  Wat ik echter steeds vaststel is dat mensen hun eigen veiligheid in handen leggen van anderen terwijl je zelf zoveel kan doen. Blijkbaar staat niemand daar bij stil. Na een incident wijst men steeds met de vinger naar de overheid en gaat verder zonder zelf iets te ondernemen, veranderen, bij te leren.
  Analyseer het incident en kijk wat je een volgende keer anders kan doen om het te voorkomen of het risico te beperken. Laat dit incident je niet beperken in je vrijheid.

  Like

 13. Tja, wij hebben 3 jaar op het Hessenplein gewoond in een fantastische loft maar zijn uiteindelijk verhuisd omdat mijn vrouw vanaf schemeravond continu lastiggevallen werd. Het werd op een bepaald ogenblik zo erg dat ze bescherming zocht in een nachtwinkel en de uitbater me opbelde om haar daar te gaan oppikken. Ik kan nog een hele reeks voorvallen opgeven maar wij hebben besloten om gewoon te verhuizen.

  Like

 14. ik heb 4 jaar in Hoboken gewoond en moest elke dag de tram pakken voor naar het middelbaar te gaan. Die dagen waren een hel van zodra het vroeg begint donker te worden. Ik moest elke dag sprinten om het veilig van de tramhalte tot de voordeur te halen en dat is verre van overdreven.

  Ik ben van mijn fiets afgetrokken geweest door een groepje die me van elke kant benaderde. Ik ben gelukkig kunnen wegraken met veel gestamp maar ik ben wel de littekens van de sigaretten die ze op me uitduwde terwijl ze me als ‘vuile belg’ uitscholden.
  Ik ben op een overvolle tram betast geweest door een hele groep en er is niets wat ik kon doen want de messen priemde in men rug en bij enige kik zouden ze me neersteken. Ja er zijn mensen die dit zagen en niemand heeft er iets aangedaan.
  Na dat incident wou ik liever met de fiets dan met de tram maar dat bleek onmogelijk, er is niemand dat in hoboken op fietsers let. Ik ben meermaals op de grond beland omdat een auto plots een straat in draaide zonder rekening te houden met de fietsers. Op 1 van de keren ben ik ook benaderd geweest door de automobilist toen ik daar op de grond lag, nota bene vlak voor het politiebureau waar politieagenten erop stonden te kijken. Deze vreemdeling kwam steeds dichter naar mij toen terwijl hij kwaad riep ‘wa is uw probleem vuile belg’ tot hij mij recht trok aan mijn hals en met een mes in mij zij priemde en zei ‘ geen probleem hoer’ en terug zijn auto in ging en doorreed. ik heb daar enkele minuten omgeslagen gestaan. Aan den tir waar tientallen mensen rondliepen en de politie die er op stond te kijken, en er was niemand die mij hielp.

  In wat voor een maatschappij leven we als we niet eens op een veilige manier naar school kunnen gaan?

  Like

  1. Dag Michelle, ik vind dit heel erg voor jou. Ik heb gelijkaardige zaken meegemaakt in die buurten (in het kruis, in de borsten, in de kont genepen op straat, voor hoer uitgescholden, zelfs voor “negerslet” uitgemaakt door Marokkanen omdat mijn dochter mulat is, ik ben ook omsingeld door groepjes, achtervolgd, klemgereden, fysiek bedreigd, uitgemaakt voor “vuile Belg” etc.., ze zeiden vlakaf “ik wil u neuken”, “pijp mij” etc). Ik kan jou alleen maar aanraden te verhuizen naar een kleine gemeente of naar het buitenland.

   Like

 15. Schitterend mijn gevoel vertaald over de “steden” van Europa Joke………..je hebt spijtig genoeg over de hele lijn gelijk !Ik was onlangs in Parijs en jouw uitdrukking beerput van sociale ellende is daar nog zacht uitgedrukt als je ziet hoeveel illegalen daar “huizen”………..ik was ook in Madrid en wat daar opviel was de toch massale aanwezigheid van de politie zeker op de toeristische trekpleisters zodat de guys met slechte bedoelingen dan wel even nadenken voor ze zich misdragen.Het roept een wrange bijsmaak op als dit één van de oplossingen zou zijn maar de realiteit is verbluffend hard……….zoals al die getuigenissen hierboven wel bewijzen.

  Like

  1. Inderdaad, het lief (een latino) van een goede vriendin van me werd onlangs bewusteloos geslagen door een groepje Marokkanen aan de beurs van Brussel toen hij weigerde zijn gsm uit te lenen. Bijna iedereen uit mijn omgeving heeft al één of meerdere “faits divers” meegemaakt. Al mijn vrienden trekken weg uit de steden, zelfs de grootste stadsmussen. Op de kleuterschool kreeg mijn dochter te horen dat ze ging branden in het vuur van Allah, dat nagellak haram was, dat Haribosnoepjes (met varkensgelatine) haram waren, dat Jesus Allah ging boksen, dat ze kafir was, dat er in “Parijs” (–> het paradijs, moest dat zijn) zeer veel maagden wachten…, dat rassen niet mogen mengen (mijn dochter is half-Afrikaans), … als er een feestje georganiseerd werd op haar katholieke school, was het eten standaard halal. Toen ik hierover mijn beklag deed bij de directie, werd me gezegd dat ik verdraagzaam moest zijn en er niet te zwaar aan tillen, dat wij toch het verschil niet proeven etc.
   Dit kan gewoon niet goed komen, ook al zeggen de politiek-correcte media (die ofwel grenzeloos naïef zijn en niet weten waarover ze spreken of die een dubbele agenda hebben) nog duizend keer dat het niet waar is. Multiraciaal kan absoluut, maar multicultureel is onmogelijk. Er moet voldoende common ground zijn en die is er niet. In mijn vorige fitness zaten zeer veel Marokkanen (meer dan 80%) en wat die allemaal zeiden over Belgen en over het Westen in het algemeen, stemde me zeer triest. Ik werd bekeken als een stuk lillend vlees (van het trainen:-) en de meeste mannen daar waren niet in staat een normaal, respectvol gesprek voeren met mij, van persoon tot persoon.Ik heb de strijd twee jaar geleden opgegeven en trek mijn conclusies.

   Liked by 1 persoon

 16. Hallo,

  Jouw blog kwam ik tegen omdat ik op zoek ben naar een site waar ik als vrouw kan aansluiten omdat ik me onveilig voel nu er nog meer mannen met een andere culturele achtergrond naar Nederland komen.

  Wat jou is overkomen is volgens mij een voorbode wat ons als westerse vrouwen te wachten staat. Ik lees op je blog dat het pas 10 uur ’s avonds was. Een normale tijd om in een stad rond te lopen. Schandalig dat dit jou is overkomen. Het kan toch niet zo zijn dat vrouwen vogelvrij zijn omdat ze blond zijn en ’s avonds in een stad rondlopen. Hoe kan dit?

  Ik ben niet meer de jongste en ik reageer eigenlijk nooit ergens op maar ik merk dat ik angst krijg voor mijn kinderen in deze snel veranderende maatschappij. Wat jou is overkomen had ook mijn dochter kunnen overkomen.

  Iemand zei tegen mij, naar aanleiding van de mars in Parijs, dat er pionnetjes zijn gezet waar wij in een westerse samenleving voor staan. Een daarvan is ook dat je respect hebt voor vrouwen.
  Een is ook dat je mag zeggen wat je wilt of mag dragen wat je wilt en mag eten wat je wilt.

  Onze westerse samenleving heeft nog geen antwoord op andersdenkenden culturen. Ik ben dat zat en zoek een organisatie voor en door vrouwen. Een soort dolle mina’s die zich gedragen als dames maar wel sterk zijn over alle politieke kleuren heen.

  Waar vind ik die???

  Like

 17. Vroeger als 20jarige nam ik de laatste trein naar Lier, Antwerpen, enzovoort en s’morgens de eerste trein terug, ikke op mijne alleene. Ben momenteel 50plus en durf om 19 uur niet meer alleen aan het station van aalst, nog dendermonde. Hoe kan ONS LAND zo erg veranderd zijn. Mijn achterdeur stond meer open dan gesloten, nu altijd slotvast. Bij collega’s is al ingebroken, bij eentje terwijl zij boven lagen te slapen. Man, in wat voor wereld leven wij nu.

  Like

 18. ik vind het heel erg voor jou om te horen. Ook is het spijtig om te zeggen, MAAR je bent niet de enigste. Ik ben zelf een man van 28 van Leuven, en ik ben zelfs niet meer 100% gerust na een avondje op stap te gaan met vrienden (tegenwoordig wordt je gewoon gevolgd tot je ook maar 1 minuut je alleen begeeft naar huis of transport).

  Er zouden eens veel meer mensen moeten klagen en hun verhaal doen zodat iedereen, ook de mensen die er iets aan kunnen doen wat sympathie krijgen voor de slachtoffers.

  Like

 19. Inderdaad met angst kom je nergens. Ik hoorde dit verhaal 15 jaar geleden al van vrienden die in Brussel wonen… Dat ze het als ‘normaal’ zijn gaan beschouwen, dit soort van agressie. Ik blijf me erom verbazen. Zeker ook als vrouw. Gelijk heb je, dat je je niet laat beperken. Vrouwen treft geen schuld. Ook niet als ze zich alleen en na zonsondergang op straat begeven. Moedig! Helaas dat je er die stempel moet op kleven… Kan me niet onmiddellijk een remedie voor de geest halen. Agressie wekt alleen meer agressie op. Maar dat is mooi op papier en veilig achter een pc, besef ik. jonge gasten respect en moraliteit bijbrengen, lijkt me de basis. Maar ook dat is eerder flou en mooi in de praktijk. Maar het blijft mijn credo en geloof: respect. Bij het verlies ervan, gebeurt er dit en veel meer!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s